VOLUNTARIATUL CONTEAZĂ

De multe ori am auzit că pentru a produce o schimbare trebuie să acționăm. Pentru a reuși, nu trebuie să avem așteptări de la ceilalți pentru că astfel nu reușim să facem ce ne-am propus.
Imlicându-te în activitățile noastre, vei avea posibilitatea să-ți pui ideile în practică, să te implici în comunitatea ta și să produci schimbări.
Alătură-te echipei Fundației Pro Chitila! Împreună putem realiza lucruri minunate!

Ce avantaje îmi oferă voluntariatul?

Dacă esti tânăr: iți poți construi un CV atractiv, în care perioada de voluntariat poate fi trecută ca și experiență. În al doilea rând, testezi o posibilă cariera, îți faci contacte care îți pot fi folositoare în viitor. Ajuți la crearea unei comunități mai bune în care să iți placă să trăiești încă zeci de ani. Și nu în ultimul rând îți faci noi prieteni!

Dacă ești șomer: stând acasă cu siguranță nu îți vei găsi locul de muncă ideal! Dacă te implici în activități de voluntariat ai șansa de a acumula noi experiențe. Totodată îți creezi noi contacte care te pot duce la obținerea unui post așa cum ți-l dorești. Ai astfel ocazia de a nu “îți ieși din mână” în ceea ce privește munca, te ajută să nu te plafonezi stând în casă.

Daca ești angajat: implicându-te într-o activitate de voluntariat poți rupe rutina activității zilnice și a monotoniei vieții cotidiene.

Dacă sunteți o familie: puteți petrece mai mult timp împreună, iar participarea la acțiuni de voluntariat unește oamenii. Puteți da un exemplu pozitiv copiilor, aducând un mare plus educației lor. Vă puteți exprima recunoștința ca soarta v-a adus la un loc.

Motive să devii voluntar:

– pentru a-i ajuta pe ceilalți;
– pentru a învăța despre activitatea unui ONG;
– pentru a scăpa de plictiseală (dacă stai pe acasă prea mult și simți că începi să te plictisești, activitatea de voluntariat e cea mai bună soluție pentru a schimba situația)
– pentru a depăși o situație grea pe care ai trăit-o (una din cele mai bune metode să te ajuti pe tine cand ai avut o încercare grea este să-i ajuti pe ceilalți)
– pentru a avea perspectivă în viață (metoda cea mai bună să îți cunoști puterea ca ființă umană este ajutându-i pe ceilalți).
–  pentru a-ți face noi prieteni și cunoștințe;
–  pentru a învăța lucruri noi și a-ți forma deprinderi utile;
– pentru a da înapoi o parte din ceea ce ai primit de la alții;
– pentru a-ți face contacte utile;
– pentru a te simți util;
–  pentru a te distra;
– pentru a face tranziția spre o nouă viața;
– pentru a aduce un aport comunității în care trăiești;
– pentru a-ți asuma o responsabilitate;
– pentru a face parte dintr-o echipă;
– pentru a cunoaște și/sau a înțelege mai bine problemele comunității în care trăiești.