Ziua Poliţiei Române

Vineri, 25 Martie, cu ocazia Zilei Poliţiei Române,Postul de Politie din Chitila a primit vizita elevilor clasei a II-a B, de la Scoala Gimnaziala “Profesor Ion Visoiu” din oras, coordonata de doamna profesoara Natalia Rotaru. Reprezentantii Politiei au dezbatut, cu aceştia, teme ce vizează reducerea riscului de victimizare din infracțiuni şi accidente rutiere.
S-au prezentat elevilor autospecialele şi mijloacele de intervenţie si li s-a explicat ce presupune munca de poliţie, precum şi modalitatea prin care aceştia pot deveni poliţişti.

De asemenea, copiii au facut cunostinta cu un laborator mobil, folosit de specialiștii criminaliști pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracțiunilor, tehnica foto-video digitală, trusele specializate și echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracțional. Polițiștii le-au expus micutilor dotarea în materie de armament și echipamente de protecție a Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și autospeciale folosite de Serviciul Rutier.

La sfarsitul activitatii, fiecare elev a fost rasplatit cu o diploma pe care se afla atasata amprenta fiecaruia dintre ei.