Chitila Open Tenis

Orașul Chitila a găzduit, timp de aproape două săptămâni (3-11 septembrie), la baza sportivă a localității, prima ediție a turneului internațional de tenis ITF futures – „Chitila Open Tenis”. Competiția fiind organizată de către Fundația „Pro Chitila”.

In acest an competitia nu mai s-a desfășurat doar pe plan național, a făcut un pas înainte și a devenit o competiție la care au participat 64 de tenismeni de pe mai multe continente. Astfel, ediția inaugurală a acestui turneu internațional, inedit în Ilfov, a consemnat participarea unor sportivi din mai multe țări de pe mapamond, cum ar fi SUA, Italia, Chile, Argentina, Marea Britanie și, bineînțeles, România. Competiția a avut două secțiuni – simplu și dublu masculin.

Finala de dublu, disputată vineri, 9 septembrie, a adus față în față două perechi din România, formate din A. Apostol/Nicolae Frunză și Vasile Antonescu/Mircea-Alexandru Jecan. Cei din urmă au reușit o victorie destul de lejeră, cu 6-2/6-2, și au câștigat competiția.

În finala de simplu, care a avut loc duminică, 11 septembrie, s-au întâlnit Claudio Fortuna (Italia – nr. 508 ATP) și Laurynas Grigelis (Lituania – nr. 518 ATP), favoriții 1 și 2. După un meci extrem de disputat, în care Grigelis și-a adjudecat primul set cu 6-3, Fortuna a revenit și a egalat în setul 2, după ce a câștigat cu 6-4. În setul al treilea, însă, italianul a cedat în fața lui Grigelis, după foarte multe greșeli neforțate, care a câștigat setul cu scorul de 6-1.